LİSE AFET BİLİNÇLENDİRME ÇALIŞTAYI

2013 / Mayıs

15 Mayıs 2013 tarihinde Alman Lisesi’nin ev sahipliğinde “Lise Afet Bilinçlendirme Eğitim Projesi Buluşması” gerçekleştirdik.

Alman Lisesi, Koç Lisesi, Avusturya Lisesi ve TED Eskişehir Lisesi’nden öğrencilerin bir araya geldiği çalıştayda kapsamlı bir afet bilinçlendirme altyapısına sahip olan ve kriz anında genç bireylerin uygun davranışlar geliştirmelerini hedefleyen Vakfımız, bu alandaki deneyimlerini gençlerle paylaştı.

Bir afet durumunda daha fazla hayata dokunabilmek amacıyla afet öncesi gençlerin eğitimini hedefleyen bu çalışma kapsamında, tüm gün boyunca, okullardaki AKUT Kulüpleri’nde yapılan çalışmaların durumu ve öğrencilerin acil durumlar için hazırladıkları projeler değerlendirildi.

Eğitim anlayışına yeni bir soluk getireceği düşünülen çalıştayda AKUT Vakfı Başkanı Ali Nasuh MAHRUKİ, Türk Coğrafya Kurumu Başkanı Ahmet ERTEK, Afette Rehber Çevirmen Derneği Başkanı Turgay KURULTAY, AKUT Vakfı Seminer Birimi Sorumlusu Harun ÖNGÖREN, AKUT Vakfı Gönüllüsü-TED Eskişehir Kulüp Eğitmeni Şahika SARIYILDIZ, çalıştayda konuşmacı olarak yer aldılar.

AKUT Vakfı Kurumsal İletişim