AFET PLATFORMU KURULDU

AFET PLATFORMU KURULDU

2020 / Ocak

24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ’da meydana gelen depremin akabinde, 17 sivil toplum örgütü güçlerimizi birleştirerek Afet Platformu’nu kurduk.

AKUT Vakfı, Açık Açık, Ahbap, AÇEV, ÇOTUN, Dünya Doktorları, Hayata Destek, İhtiyaç Haritası, KA-DER, Lokman Hekim, NEF, Nirengi, SEVKAR, TİDER, TOG, Türk Psikologları, World Human kuruculuğunda oluşturulan “Afet Platfomu”, kısa zaman içerisinde Koruncuk Vakfı, Maya, TEGV, Unvansız Gönüllüler, İstanbul Gönüllüleri, Turkish Philanthropy Funds üyelikleriyle iyilik çemberini daha da genişletti.

2020 yılı içerisinde ortak çalışma sistemi üzerine sayısız toplantı gerçekleştiren Afet Platformu üyeleri olarak, 30 Ekim 2020 tarihinde İzmir’de meydana gelen depremin ardından hızla harekete geçtik. Sahada ihtiyaç analizi yapan, gerek insani yardım gerek teknik malzeme anlamında, bölgeye sayısız malzeme sevk eden ve bu malzemelerin dağıtımında aktif olarak görev alan Afet Platformu üyeleri olarak insani yardımdan teknik ekipmana, psikososyal destekten kadın güçlendirme programlarına değin pek çok alanda birlikte hareket etme kabiliyetini bir adım ileriye taşıdık.

Afet Platformu Hakkında: https://afetplatformu.org.tr/hakkimizda/

AKUT Vakfı Kurumsal İletişim