AFET PLATFORMU İLE AKDENİZ VE EGE YANGINLARINA TEKNİK MALZEME GÖNDERİYORUZ!

AFET PLATFORMU İLE AKDENİZ VE EGE YANGINLARINA TEKNİK MALZEME GÖNDERİYORUZ!

2021 / Temmuz-Ağustos

28 Temmuz 2021’de Ege ve Akdeniz bölgelerimizde başlayıp iki hafta boyunca aralıksız şekilde devam eden orman yangınlarında söndürme ekiplerine destek olmak için Afet Platformu’ndaki tüm paydaşlarımızla sahadaydık!

178 bin hektar alanın kül olmasıyla Cumhuriyet tarihimizin en büyük yangını olarak kayda geçen orman yangınları, milletimizin dayanışma ruhunu hızla harekete geçirdi. Bu dayanışmada yangınların ilk günü itibariyle aktif olarak görev alan AKUT Vakfı ve 2020 yılında 16 sivil toplum örgütü ile birlikte kurduğumuz Afet Platfomu, çok büyük bir mücadele örneği verdi. Afet Platfomu’na üye tüm sivil toplum kuruluşlarının maddi manevi bütün güçlerini birleştirdiği operasyon süresince AKUT Vakfı, bölgeye aralıksız olarak teknik ekipman ve kişisel koruyucu malzeme gönderdi.

Başta sahada görev alan kurtarma ekiplerinin can güvenliğini temin edecek kişisel koruyucu donanım olmak üzere yüzlerce kalem kurtarma ve temel ihtiyaç malzemesini ivedilikle temin eden AKUT Vakfı, bu malzeme ve ekipmanları ortak çalışma protokolümüz bulunan Maltepe Belediyesi’nin ulaşım desteği ile aynı gün bölgeye sevk etti. Yangınlar sönene değin 9’u İstanbul, 1’i Ankara, 1’i ise Marmaris çıkışlı toplam 11 sevkiyat gerçekleştiren AKUT Vakfı; Marmaris, Alanya, Bodrum, Milas ve Isparta’ya gönderdiği malzemelerin dağıtımında da aktif olarak görev aldı. Bodrum ve Marmaris’te bulunan gönüllü ekiplerimiz, bölgeye gönderilen malzemelerin sahada doğru noktalara ulaştırılmasında AFAD Afet ve Acil Durum Başkanlığı’nın koordinasyon merkezlerinde, depo ve dağıtım sorumlusu olarak görev aldı.

Sorumluluğumuzun bilinci ile operasyon süresince var gücüyle çalışan Vakfımız, özellikle Köyceğiz’de kurtarma ekiplerine yangının seyrinin değişmesini sağlayan bir ekipman desteğinde bulundu.

AKUT Vakfı olarak, afet ve acil durumlarda teknik ekipman başta olmak insani yardım malzemeleri gönderme çalışmalarımız devam edecek.

Malzeme Gönderimleriniz İçin: [email protected]

AKUT Vakfı Kurumsal İletişim