Değerlerimiz

AKUT VAKFININ TEMEL DEĞERLERİ

1. Gönüllülük

AKUT Vakfı, mali ve idari işlerdeki yönetsel pozisyonlarda görev alan birkaç profesyonel yöneticisi hariç, tümüyle gönüllüler tarafından sürdürülen çalışmalarla varlığını devam ettirmektedir. Gönüllülerimiz, işlerinden ve ailelerinden geri kalan zamanlarını AKUT Vakfı’na ayırarak büyük özveri gerektiren titiz çalışmaları ile ülkemize değer katan pek çok sosyal sorumluluk projesi hayata geçirmektedirl

2. Karşılıksız Yardımseverlik

AKUT Vakfı gönüllüsü, gerçekleştirdiği çalışmaların karşılığında hiçbir beklenti içerisinde değildir. Tüm çalışmalarını topluma karşı sorumluluk bilinci ile gerçekleştirir. Vatana, insanlığa, doğaya olan sevgisi ve yaşam hakkına olan saygısı ana motivasyon kaynağıdır.

3. İnsana ve Tüm Canlılara Değer Vermek

Başta “insan” olmak üzere ekosistem içerisindeki tüm canlıların yaşam hakkının etkin savunucusu olan AKUT Vakfı, canlıların yaşamına değer vermeyi ve insanı, hayvanı, doğayı, dünyamızı korumayı kendine temel felsefe edinmiştir.

4. Dürüstlük

AKUT Vakfı gönüllüsü dürüsttür. Her zaman, her koşulda cesaretle gerçeği savunur. Hiçbir kaygı, dürüstlükten ayrılması için bir gerekçe olamaz.

5. Güvenilirlik

AKUT Vakfı gönüllüsü güvenilirdir. Her zaman, her koşulda güvenilir kalmayı başarır. Gerek karakteri gerek temsil ettiği tertemiz “AKUT Vakfı” markası gereğince toplumda örnek gösterilir.

6. Yurt Sevgisi

AKUT Vakfı gönüllüsü yurt sevgisiyle doludur. Atatürk İlkelerinden, Cumhuriyet’ten ve demokrasiden ödün vermez; afet ve acil durumlar başta olmak üzere, ihtiyaç duyulan her an “karşılıksız yardımseverlik” anlayışıyla inisiyatif almaya hazırdır.