AKUT VAKFI VE KARTAL BELEDİYESİ TATBİKATI

TATBİKAT ÖRNEKLERİMİZ

AKUT VAKFI VE KARTAL BELEDİYESİ TATBİKATI

AKUT Vakfı ve Kartal Belediyesi Sivil Savunma Müdürlüğü, 12-13 Ocak 2022’de AKUT Vakfı Kartal Belediyesi Toplum Afet Bilinçlendirme Merkezinde ortak bir tatbikat düzenledi. Tatbikata Kartal Belediyesi’nin Sivil Savunma personeli ve AKUT Vakfı eğitmenleri katıldı.

Olumsuz hava koşullarına karşın ara verilmeksizin devam edilen tatbikatın ilk gününde “Doğada Arama Kurtarma”, ikinci gününde ise “Kentsel Arama ve Yaralı Tahliye” konularında teorik ve pratik uygulama yapıldı. 8 dönüm arazi üzerine kurulu eğitim parkurunda kapalı-kısıtlı alanda ilk müdahale ve tahliye, beton kırma, teknik (ipli) kurtarma gibi pratikler uygulandı. Gerçek koşullara çok yakın bir fiziki ortamda gerçekleştirilen tatbikat, başarıyla tamamlandı.

Hiçbir aksaklığın meydana gelmediği tatbikat sonrası çalışmayı değerlendiren AKUT Vakfı Başkanı Nasuh Mahruki, AKUT Vakfı ve Kartal Belediyesi ile 2018 yılında imzalanmış ortak çalışma protokolü kapsamında pek çok eğitim ve tatbikat çalışması yürütüldüğünü hatırlatarak bu tatbikatın da onlardan biri olduğunu belirtti. Olası afet veya acil durumlarda hazırlıklı olmanın en önemli koşullarından birinini sık sık tatbikat yapmak olduğunu belirten Mahruki, sivil toplum ve yerel yönetimlerin koordinasyonuna dikkat çekti, güç birliğinin altını çizdi.