“AFETLER İÇİN ACİL MÜDAHALE” SEMİNERİNE KATILDIK

2018 / Kasım

AKUT Vakfı, afet ve acil durumlara ilişkin çalışmaları her fırsatta destekleyerek kendi bilgi birikimini ve saha tecrübesini paylaşmaya devam ediyor.

Avrupa Acil Tıp Derneği tarafından acil durum sorumlularına yönelik olarak düzenlenen Emergency Response For Disaster “Afetler İçin Acil Müdahale” seminerinde bir çalıştay gerçekleştirildi. İstanbul’da yer alan Koç Üniversitesi Hastanesi’nde 1-4 Kasım 2018 tarihleri arasında düzenlenen seminere AKUT Vakfı 2. Başkanı Saydun GÖKŞİN katıldı.

Felaket bölgesinde kurulacak ana kamptaki yaşamın nasıl olması gerektiği hakkında bilgiler veren Saydun GÖKŞİN, acil tıp doktorlarının kişisel çadırlarda konaklaması durumunda kullanmaları gereken çadır ve ekipmanların özellikleri ile bunların kullanımında dikkat edilecek konular hakkında kapsamlı bir bilgi aktarımında bulundu.

Seminerde ATUDER (Acil Tıp Uzmanları Derneği) yetkilileri tarafından yapılan sunumda AKUT Vakfı çalışmalarına yer verildi.