AKUT VAKFI HATAY’DA İKİ OKUL AÇTI

AKUT VAKFI HATAY’DA İKİ OKUL AÇTI

AKUT Vakfı, 6 Şubat depremlerinin yıldönümünde Hatay’ın Antakya İlçesi’ne bağlı Serinyol ve Maşuklu’da iki prefabrik okulun açılışını yaptı. Depremde okulları yıkılan Serinyol İlkokulu ve Ortaokulu ile Maşuklu İlkokulu’nun öğrenci ve öğretmenleri özverili bir çalışma sonucunda tamamlanan yeni okullarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadılar.

Kurulduğu günden bugüne toplumda afet bilincinin, afetlere hazırlıklı olma farkındalığının artması ve güvenli yaşam kültürünün yaygınlaşması için çalışan AKUT Vakfı, depremde büyük yıkım yaşayan Hatay’da eğitime destek olmak ve toplumsal dayanışmayı güçlendirmek amacıyla prefabrik okullar inşa etti. Hatay Valiliği ile gerçekleştirilen protokol çerçevesinde Hatay’ın Antakya İlçesi’ne bağlı Serinyol ve Maşuklu mahallerinde yapılan iki prefabrik okul, depremin yıldönümü olan 6 Şubat’ta düzenlenen törenlerle açıldı.

Acil durum çıkışından jeneratöre, sınıflarda teknolojik aletlere kadar tüm detaylar düşünüldü…

Serinyol İlkokulu ve Serinyol Ortaokulu ile Maşuklu İlkokulunda toplam 670 öğrenci öğrenim görüyor. Her birinde sekiz derslik bulunan ve yalıtımları da yapılan prefabrik okullarda; öğretmenler odası, müdür odası, engelli öğrencilerin de unutulmadığı tuvaletler bulunuyor. İklim koşullarına uyumlu, yalıtım işlevi de bulunan çift çatı tasarımı sıcak yaz günlerinde gölge ve enerji tasarrufu imkanı da sunuyor. Sıraları, tahtası, bilgisayarı, projeksiyon aleti gibi tüm detayların düşünüldüğü ve teknolojik donanımların sağlandığı sınıflarda ikişer adet klima da yer alıyor. Sınıflarda doğal ışıktan yararlanmak ve temiz hava akışı sağlamak için pencereler özel olarak tasarlanırken yangın acil durum çıkışları yapıldı. Okullarda ayrıca ses ve güvenlik sistemleri kuruldu. Enerji ve su ihtiyacına yönelik olarak ise jeneratörler ve su tankları yerleştirildi.

Ana Destekçisi Turkish Philanthropy Funds (TPF) olan okul projesinde; Klüh Multiservices, Busch Vacuum, Hateks Tekstil, Sinerji Tekstil, Melodi Çikolata, ETİ ve ADEL de destek veren kuruluşlar arasında yer aldı.

AKUT Vakfı Kurumsal İletişim