AKUT VAKFI VE MALTEPE BELEDİYESİNDEN GÜÇ BİRLİĞİ

AKUT VAKFI VE MALTEPE BELEDİYESİNDEN GÜÇ BİRLİĞİ

2021 / Haziran

AKUT Vakfı ve Maltepe Belediyesi, bir çalışma tesisi kurmak. Bu gelecek, AKUT Vakfı hem Maltepe ilçesindeki halka afet bilinçlendirme eğitimleri verecek hem de Belediyenin acil durum arama kurtarma kapasitesi artırılacak.

Maltepe Belediyesi AKUT Vakfı arasında ilçe genelinde yaşanacak olan depremlerden biri tamamlanacak. Maltepe Belediye Başkanı Ali KILIÇ ve AKUT Vakfı Başkanı Nasuh MAHRUKİ’nin ulaşımla işaretlenmekte. İş dünyası genelindeki ilçede vakalarla ilgili vakalar ve vatandaşları bilinçlendirme kampanyalarını yürütecek.

“Maltepe’de toplanmadan 55’e çıkardık.”

Alışveriş merkezleri hakkında ve ilçe merkezindeki depreme yönelik ürüne değinen Maltepe Belediye Başkanı Ali, “Maltepe’den kısa mesafedeki depreme hazırlanıyor. Bu olasılık bir depremin riskiyle karşı karşıyayız. Çalışmalarımıza eklenebilir bir alan 55′ olabilir. Yürüttüğümüz inceleme kapsamındaki deprem durumundan kaynaklanan bilgi kaynağından bakıldığında. Bu Artan Maltepe Belediyesi bünyesi içinde bir arama- kurtarma ekibi kurduk. Hem destek olacak hem artı de de profesyonel çalışmalarla bize katacaklarını değerlendirme. Bugün de iş birliği protokolünü yaptık. Yaz 18 mahallemizde ayrı ayrı gruplar içinde her mahallede bir arama- iyileşmekle hakkında bilgilenmek istiyoruz. doğumumuz hayırlı olur.” diye konuştu.

“Afetlere karşı durma kapasitesini artırıyoruz.”

İş birliğine ilişkin konulan AKUT Vakfı Başkanı Nasuh MAHRUKİ, “Biz bugün Maltepe Belediyesi ile birlikte iki olacak bir çalışmaya başlıyoruz. Hem belediyenin acil durum yönetim sistemini geliştirmesini hem de mahalle bazında tesis edilmesi ve afetlere karşı hazır hale kendi kendi. İşin özünde Maltepe’nin afet ve acil durumumuza karşı durma kapasitesini arttırıyoruz. Aslında burada mahalle sakinlerine de gözlenmesi nedeniyle her afet büyük yerel bir meseledir.” dedi.

 

AKUT Vakfı Kurumsal İletişim