AKUT VAKFI VE ŞİŞLİ BELEDİYESİNDEN ANLAMLI ORTAKLIK

AKUT VAKFI VE ŞİŞLİ BELEDİYESİNDEN ANLAMLI ORTAKLIK

2021 / Ocak

Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında hazırlık çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren Şişli Belediyesi, olası acil durum ve afetlerde müdahale kapasitesini artırmak için AKUT Vakfı başta olmak üzere sivil toplum kuruluşları ile güç birliği yaptı. 

15 Ocak 2021 günü, Şişli Belediyesi Başkanlık Binasında düzenlenen imza töreni ile Şişli Belediyesi, AKUT Vakfı ve Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği güçlerini birleştirdi. Törende Şişli Belediye Başkanı Muammer KESKİN, AKUT Vakfı Başkanı Ali Nasuh MAHRUKİ ve Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği Başkanı kısa birer konuşma yaparak beklenen İstanbul depremine karşı alınabilecek önlemlerin öneminden ve Şişlililer için planlanan çalışmalardan bahsettiler.

AKUT Vakfı Başkanı Ali Nasuh MAHRUKİ, konuşmasında ülkemizin bir deprem ülkesi olduğunu hatırlatarak afetlerin öncesinde önlem almanın afet riskinin azaltılmasında ne denli önem teşkil ettiğinin altını çizdi, yapılacak tüm zarar azaltma çalışmalarını destekleyeceklerini belirterek AKUT Vakfı’nın Şişli’de yürüteceği çalışmaları 3 başlıkta sıraladı.

Buna göre acil durum yönetimi ve arama-kurtarma alanlarında uzman AKUT Vakfı Şişli’de şu çalışmaları gerçekleştirecek:

  1. Şişli Belediyesi Acil Durum Yönetim Birimi çalışanlarına ileri seviye kentsel arama-kurtarma uzmanlık eğitimleri verecek ve böylelikle sadece Şişli’nin değil hem İstanbul’un hem de ülkemizin kentsel arama-kurtarma kapasitesinin artırılmasını sağlayacak.
  2. AKUT Vakfı bu eğitimlerin yanı sıra olası bir deprem meydana gelmesi durumunda Şişli Belediyesi’nin hizmet binalarının 72 saat içerisinde yeniden hizmet verebilir hale gelebilir için binalarda çeşitli yapısal düzenlemelerde bulunacak.
  3. Belediye çalışanlarının ailelerine vereceği “Temel Afet Bilinçlendirme” seminerleri ile ülkemizde en sık görülen afetler olan deprem, yangın ve selde doğru davranış biçimlerinin kazandırılmasını sağlayacak.

AKUT Vakfı Kurumsal İletişim