AKUT VAKFI’NDA GELENEKSEL OKÇULUK PANELİNE EV SAHİPLİĞİ

2019 / Şubat

AKUT Vakfı’nın Kartal’daki Toplum Afet Bilinçlendirme Merkezinde Geleneksel Okçuluk branşı üzerine bir panel gerçekleştirildi.

Geleneksel Okçuluk branşında uluslararası entegrasyon ve yarışmalarda kategorizasyon gibi konuların masaya yatırıldığı panele 4 ülkeden geleneksel okçuluk branşı temsilcileri geldi. Almanya’nın TAI, Yunanistan’ın Koryvantes, Portekiz’in Portekiz Geleneksel Okçuluk Birliği başkanlarıyla temsil edildiği toplantıda, ev sahibi ülke Türkiye’nin temsilcisi Tirendaz Okçuluk grubu oldu.

Dört ülkeden okçular kendi okçuluk kültürlerinin kökeni hakkında bilgi verdikten sonra; karşı karşıya kaldıkları sorunlar, bunların çözümleri, yarışma için ekipman kategorizasyonu ve ülkeler arası iş birliği hakkında fikir alışverişinde bulundular.

AKUT Vakfı Lojistik Sorumlusu Hakan BİNGÖL, bu sempozyumun, ata sporlarımızdan olan Geleneksel Türk Okçuluğu branşının ülkemizde yaygınlaştırılması ve gençlere sevdirilmesi için önemli bir çalışmaya ev sahipliği yapıldığını belirtti.

AKUT Vakfı Kurumsal İletişim