İBB BAŞKANI SN. İMAMOĞLU İLE BULUŞTUK

2021

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Ekrem İMAMOĞLU ile Emirgan’da bir araya gelerek beklenen İstanbul depremine ilişkin projelerimizi konuştuk.

AKUT Vakfı Başkanı Ali Nasuh MAHRUKİ önderliğindeki proje ekibimizle birlikte risk azaltma projelerimizi sunmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Ekrem İMAMOĞLU ile Emirgan Korusu’ndaki Beyaz Köşk’te bir araya geldik. Beklenen İstanbul depremi başta olmak üzere şehrin olası afet ve acil durumlara yönelik müdahale ve dayanıklılık kapasitesini artıracak projelerimizle ilgili görüşmemizde İME İLK MÜDAHALE EKİPLERİ ve TOPLANMA ALANLARINDA ORGANİZASYON adını verdiğimiz çalışmamızı sunma imkanı bulduk.

Başta deprem olmak üzere tahliye gerektiren doğa veya insan kaynaklı tüm afet ve acil durumlarda; akredite arama-kurtarma ekipleri bölgeye gelene değin, ağır teknik ekipman kullanmaksızın kurtarılabilecek kazazedelere ulaşarak can kayıplarını minimize etmeyi hedeflediğimiz İME İLK MÜDAHALE EKİPLERİ projemiz ve yine olası afet veya acil durumlarda İstanbul kapsamında toplanma alanlarında görev almak üzere yetkilendirilmiş görevliler bölgeye ulaşana değin, paniğin engellenmesi ve en acil ihtiyaçların tespit edilebilmesi amacıyla mahallelerdeki gönüllülere bir dizi eğitim vererek kaos kaynaklı ikincil riskleri minimize etmeyi hedeflediğimiz TOPLANMA ALANLARINDA ORGANİZASYON projemizle ilgili çalışmalarımızı ilgiyle dinleyen Sn. İMAMOĞLU, şehrin afet potansiyeli dikkate alındığında risk azaltma çalışmalarının hayati önem taşıyacağını belirtti ve bizleri afet ve acil durumlarla ilgilenen ekibi ile buluşturdu.

Şehrimiz ve ülkemiz için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.

AKUT Vakfı Kurumsal İletişim