KARTAL’DA DEPREM TATBİKATI YAPTIK

2022 / Ocak

Kartal Belediyesi Sivil Savunma Müdürlüğü ile 12-13 Ocak 2022’de AKUT Vakfı Kartal Belediyesi Toplum Afet Bilinçlendirme Merkezinde ortak bir tatbikat düzenledik.

Tatbikata Kartal Belediyesi’nin Sivil Savunma personeli ve AKUT Vakfı eğitmenleri katıldı. Olumsuz hava koşullarına karşın ara verilmeksizin devam edilen tatbikatın ilk gününde “Doğada Arama Kurtarma”, ikinci gününde ise “Kentsel Arama ve Yaralı Tahliye” konularında teorik ve pratik uygulama yapıldı. 8 dönüm arazi üzerine kurulu eğitim parkurunda kapalı-kısıtlı alanda ilk müdahale ve tahliye, beton kırma, teknik (ipli) kurtarma gibi pratikler uygulandı. Gerçek koşullara çok yakın bir fiziki ortamda gerçekleştirilen tatbikat, başarıyla tamamlandı.