LİSE ÖĞRENCİLERDEN AKUT VAKFI GÖZETİMİNDE GERÇEĞİNİ ARATMAYAN TATBİKAT

2014 / Mart

AKUT Vakfı’nın Lise Afet Bilinçlendirme Projesi (LABEP), 2014 yılında Koç Özel Lisesi ve Alman Lisesi’nin ardından Van Telia Sonera Anadolu Lisesi’nde de gençlerden büyük ilgi gördü.

Deprem sonrasında kullanılamaz raporu verilen bir lisenin, 4,5 ay içinde yeniden inşa edilmesini ve 650 öğrencinin interaktif dijital ekipman desteğiyle öğrenim görebilmesini sağlayan Telia Sonera şirketi, adını taşıyan okulda Vakfımız iş birliğiyle Lise Afet Bilinçlendirme Projesi’ni başlattı. 18 hafta süren bir eğitimin ardından 25 genç, öğrendikleri teorik bilgileri, başarılı bir tatbikatla pratiğe döktü. 27 Mart 2014 tarihinde eğitmenlerimizin gözetiminde başarıyla gerçekleşen tatbikat sonrasında gençler katılım belgelerini alarak , AKUT’un genç gönüllü ordusuna katıldı.