AKUT VAKFI’NDAN DEV LOJİSTİK OPERASYONU

28 Temmuz 2021’de Ege ve Akdeniz bölgelerimizde başlayıp iki hafta boyunca aralıksız şekilde devam eden orman yangınları, ülkemizde çok büyük bir mücadeleye sahne oldu. 178 bin hektar alanın kül olmasıyla Cumhuriyet tarihimizin en büyük yangını olarak kayda geçen orman yangınları, milletimizin dayanışma ruhunu hızla harekete geçirdi. Bu dayanışmada yangınların ilk günü itibariyle aktif olarak görev alan AKUT Vakfı, 12 gün boyunca aralıksız olarak devam ettiği kapsamlı bir lojistik operasyonu sürdürdü.

İstanbul’daki AKUT Vakfı Genel Merkezi’nden yönetilen operasyon süresince, bölgeden gelen ihtiyaç listelerine paralel, başta sahada görev alan kurtarma ekiplerinin can güvenliğini temin edecek kişisel koruyucu donanım olmak üzere yüzlerce kalem kurtarma ve temel ihtiyaç malzemesini ivedilikle temin eden AKUT Vakfı, bu malzeme ve ekipmanları ortak çalışma protokolümüz bulunan Maltepe Belediyesi’nin ulaşım desteği ile aynı gün bölgeye sevk etti. Yangınlar s0önene değin 9’u İstanbul, 1’i Ankara, 1’i ise Marmaris çıkışlı toplam 11 sevkiyat gerçekleştiren AKUT Vakfı; Marmaris, Alanya, Bodrum, Milas ve Isparta’ya gönderdiği malzemelerin dağıtımında da aktif olarak görev aldı. Bodrum ve Marmaris’te bulunan gönüllü ekiplerimiz, bölgeye gönderilen malzemelerin sahada doğru noktalara ulaştırılmasında AFAD Afet ve Acil Durum Başkanlığı’nın koordinasyon merkezlerinde, depo ve dağıtım sorumlusu olarak görev aldı.

Sorumluluğumuzun bilinci ile operasyon süresince var gücüyle çalışan Vakfımız, özellikle Köyceğiz’de kurtarma ekiplerine yangının seyrinin değişmesini sağlayan bir ekipman desteğinde bulundu.

Toplamda 3 milyon lirayı aşkın bir işlem hacmiyle kapadığımız malzeme sevikatımıza ilişkin  bilgi vermek gerekirse; 14.250 adet FFP 2 aktif karbonlu maske, 750 adet ısıya dayanıklı iş botu, 1.215 adet yüksek lümenli kafa lambası ve pilleri, 2.700 adet aleve dayanıklı eldiven, 1.260 takım gaz maskesi ve filtresi, 500 adet kask, 500 adet aleve dayanıklı iş kıyafeti, 180 adet iş kıyafeti, 370 adet tam korumalı gözlük; yüzlerce yangın hortumu, tırmık, kürek, yangın tüpü; binlerce yanık kremi, ağrı kesici, göz damlası, nefes açıcı, ağrı giderici jel, çorap, çamaşır, hijyen malzemesi ve mama bölgeye ulaştırılmıştır.

AKUT Vakfı olarak, afet ve acil durumlarda teknik ekipman başta olmak insani yardım malzemeleri gönderme çalışmalarımız devam edecek.

Malzeme Gönderimleriniz İçin Tıklayınız.

Diğer İnsani Yardımlarımız