AKUT VAKFINDAN SEL MAĞDURLARINA DESTEK

11 Ağustos 2021’de Batı Karadeniz’de etkili olan aşırı yağış sonucu heyelan, sel ve su baskınları meydana geldi. Küre Dağlarının vadilerinden akan yağmur suları, Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde, merkezde yer alan Ezine Çayı’na ulaşıp çayın debisini birden yükseltti. Çayın taşmasıyla birlikte ilçede sel meydana geldi.

Bölgedeki tomruk deposundan ilçe merkezine yuvarlanan ağaç gövdeleri ve yer yer 4 m.yi bulan sular 82 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. İki yüksek katlı binanın komple yıkıldığı, onlarca evin yoğun hasar gördüğü, 228 kişinin yaralandığı, 16 kişinin kaybolduğu sel, ülkemizin yakın tarihinde gördüğü en trajik felaketlerden biri oldu.

Bölgede meydana gelen selin hemen ardından, sivil toplum örgütleri iyileştirme çalışmalarına başladı. AKUT Vakfı bu çalışmalar kapsamında bölgeden gelen ihtiyaç listelerini hızlıca tarayarak en acil ihtiyaçları belirledi ve bağışçılarıyla paylaştı. Yine bölgeye iki farklı sevkiyatla çeşitli numaralarda toplam 1.162 adet spor ayakkabı göndererek dayanışmanın parçası olan Vakfımız, bağışçılarımızdan Eczacıbaşı Holding’in hijyen kitlerinin bölgeye yönlendirilmesinde de görev aldı.

AKUT Vakfı’na ulaşım desteği veren İstanbul Maltepe Belediyesi’ne teşekkürlerimizle…

Sizlerin desteği ile benzer çalışmaları sürdüreceğiz.

Malzeme Gönderimleriniz İçin Tıklayınız.

Diğer İnsani Yardımlarımız