ORMAN YANGINLARINDA DRONE YARDIMIYLA SÖNDÜRME ÇALIŞMALARININ DESTEKLENMESİ PROJESİ

28 Temmuz 2021 günü Antalya’nın Manavgat İlçesinde başlayıp Akdeniz ve Ege bölgelerinde farklı pek çok noktada 16 gün boyunca devam eden orman yangınlarında, söndürme ekiplerine kişisel koruyucu donanım ve teknik ekipman başta olmak üzere insani yardım ulaştıran Vakfımız, bir yandan da fiilen sahada yer alıp söndürme çalışmalarını desteklemek üzere “Orman Yangınlarında Drone Yardımıyla Söndürme Çalışmalarının Desteklenmesi” üzerine bir proje geliştirmiştir.

Orman yangınlarında söndürme ve soğutma çalışması yapan ekiplere arazöz ile su taşınması ve su naklinde drone ile havadan koordinasyon sağlanmasına yönelik projemiz, TİDER Temel İhtiyaç Derneği Kurucusu ve aynı zamanda AKUT Vakfı gönüllüsü olan Serhan Süzer’in liderliğini yaptığı proje ekibi tarafından, çok kısa sürede tamamlanan hazırlık çalışmaları akabinde, İtfaiye ekiplerinin yönlendirmeleriyle gerçekleştirilmiştir.

Köyceğiz’de yürütülen söndürme çalışmaları için Otmanlar Köyü’nde hazırlanmış su toplama alanlarına 4 gün boyunca arazözler ile toplamda 120 ton su taşıyan proje ekibimiz, su naklinin çok daha kısa sürede tamamlanabilmesi için gönüllü mühendislerimizin hazırladığı drone hava araçlarını kullanmıştır. Çalışma; fizibilite, uygulama ve raporlama etaplarıyla birlikte 8 gün içinde tamamlanmıştır.

Diğer Projelerimiz

Bizi Takip Edin.