AKUT DAĞI’NDA ŞAŞKIN KRAL KUKLA TİYATROSU

Tüm yurttaşlarımızı afetlerle mücadele konusunda bilgilendirmeyi hedefleyen AKUT Vakfı için “çocuklar” daima öncelikli grup olmuştur. AKUT Vakfı, gerek seminerler ve öğrenci bilinçlendirme programları gerekse sanatın birleştirici ve iyileştirici etkisinden yararlanılarak oluşturulmuş tiyatro oyunları aracılığıyla şimdiye değin on binlerce çocuğa ulaşmıştır.

Vakfımızın “Geleceğimizi Birlikte Kurtaralım” sloganıyla çocuklar için geliştirdiği eğitsel oyunlardan biri de “AKUT Dağı’nda Şaşkın Kral” isimli kukla tiyatrosudur. Bu oyunla, somut-soyut kavramların farkını henüz idrak etmeye başlamış olan 4-8 yaş grubu çocukların afetlere karşı korkuyu somut bilgiye dönüştürebilmesi ve yansıtıcı düşünme becerisi kazanabilmesi hedeflenmiştir. Kukla oyununun çocuklar üzerindeki olumlu etkisinden faydalanılarak “depreme hazırlık” konusunun oyun içerisinde aktarılması ile nitelikli öğrenme sürecinde güdülenme artırılmıştır.

Öğretmen gönüllülerimiz nezaretinde, titiz bir çalışma sonucu hazırlanan oyunumuz, profesyonel tiyatrocu gönüllülerimiz tarafından binlerce çocuğa ulaşmıştır.

Oyunun olay örgüsü sayesinde deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrasında nasıl hareket edilmesi gerektiğiyle ilgili bilgi sahibi olan çocuklar, gösteri sonrasında sordukları sorularla bilgilerini pekiştirmişlerdir.

Uygulamalardan Örnekler

Oyunumuz 2014 yılı içerisinde AKUT Vakfı ve GAMA ENERJİ iş birliği ile GAMA Enerji’nin Artvin, Mersin, Manisa ve Çanakkale’de yatırımlarının bulunduğu bölgelerde yaşayan çocuklarda güvenli yaşam kültürü oluşturabilmek amacıyla oynanmıştır. Bu iş birliği kapsamında, GAMA Enerji’nin yatırımlarının bulunduğu bölgelerdeki ilköğretim okullarında 4 bin öğrenciye ulaşılmış ve öğrencilere afetlere dayanıklı bir toplum olma yolunda önemli bilgiler aktarılmıştır. Oyun sonrası öğrencilere dağıtılan çantalarda bulunan Afet Bilinci ve Önlemler El Kitabı ile bilgiler pekiştirilmiştir.

2014-2020 yılları arasında pek çok kez sahnelenen oyunumuz, 2019 yılında Kartal Belediyesi iş birliği ile Kartal Belediyesi’nin 11 Çocuk Gelişim Merkezi’nde de sahnelenmiştir. Kartal ilçesindeki oyunlarımızda bizleri yalnız bırakmayan Kartal Belediye Başkanı Sn. Op. Dr. Altınok ÖZ’e teşekkürlerimizle…

Projemiz “BİLGE KAPTAN TEK DÜRBÜN” adını verdiğimiz yeni ve çeşitlendirilmiş bir oyunla sürdürülmektedir.

Oyun Talebiniz İçin: [email protected]

Diğer Projelerimiz